השלבים להקמת פוד טראק
שלב 1: בניית אסטרטגיה עסקית
ענף המסעדנות בישראל הוא ענף קשוח ולמוד תנודות עסקיות המעמיד את בעלי המסעדות במצב של דרישה לתשלום הוצאות תפעוליות גם בזמני שפל. לעומת זאת, הקמת פו
ד טראק פוטרת אתכם מהוצאות תפעול שלא לצורך, כיוון שרק בזמן פעילות נדרש תשלום על הוצאות.
אולם, כדי לנצח בתחרות הקיימת גם בענף זה חשוב מאוד להגדיר מראש קונספט ייחודי לפי חקר קהל היעד וחזון העסק.
באמצעות מיתוג חכם תוכלו להשיק מוצר חדש ומסעיר שייכנס היטב לשוק ויהפוך לטרנד הסעדה מבוקש.
חשוב לשכור חברת מיתוג ועיצוב מקצועית שתלוו את תהליך הקמת משאית מזון ותוביל להצלחה בתחום.
שלב 2: הרכבת תפריט
לאחר שבניתם קונספט, הגיע הזמן להכיר את האוכל שיוגש בתוך משאית המזון. חשוב שהפוד טראק יציע אוכל פשוט ומהיר, שכן, בהיגיון פשוט, ככל שהמנות תהיינה קלות יותר ומהירות הכנה, תוכלו למכור יותר ולעשות יותר כסף. מיקסום רווחים אם כן בענף זה, הוא פונקציה של פישוט תהליכי הבישול והכנת תפריט מהיר ביותר.
שלב 3: שכירת אנשי צוות
אנשי הצוות הכוללים מנהל עבודה וצוות עובדים מיומן חייבים להגיע עם מוטיבציה גבוהה ויכולת עבודה במהירות ובתנאי לחץ. חשוב לדעת שאנשי הצוות אינם רק אחראים על הגשת המזון, הם לחלוטין חלק מתעשיית השיווק העסקי ומהווים את חלון הראווה השירותי של הפוד טראק שלכם.
הקפידו על שכירת צוות מיומן, אנושי להפלי
א ומלא מרץ על מנת לקדם מכירות. צ'פרו את מנהל העבודה בהתאם לתפוקה ודאגו לפנק את העובדים כדי להגביר בהם את החשק לעמוד בהספקים.
שלב 4: ניהול חשבונות תקין באמצעות קופה רושמת
על מנת לייעל את הפעילות העסקית חובה לדאוג לניהול ספרים תקין. כבעלי משאית מזון עליכם לכבד את כל סוגי התשלומים ולכן חשוב לרכוש קופה לפוד טראק – ממוחשבת מתקדמת וייעודית כקופה למסעדה שתסייע לשיפור התנהלות עסקית של משאית המזון, באמצעות רישום מדויק, הפקת דוחות וכיבוד כל סוגי התקבולים.
המשך קריאה >> כל היתרונות של עמדות מכירה ניידות
שלב 5: השגת הביטוחים והאישורים הנדרשים
יש לרכוש ביטוח חבות מעבידים, ביטוח צד ג' וכן רישיון יצרן להפעלת דוכן באירועים מטעם הרשות המקומית.
שלב 6: הכנה מוקדמת
חשוב לדאוג לאספקת כלי המזון, כל חומרי ההכנה וכן מתקני בישול, טיגון אפייה וצלייה (באמצעות גז בישול או חשמל אינדוקציה ולא על גחלים). כעסק המציע שירות במקום, עליכם להיות ערוכים מראש לכל תקרית ולהיות מצוידים בכל האביזרים לאירוע מושלם מבחינה קולינרית.
מהו הציוד הנדרש להפעלת משאית מזון?
- שולחנות עבודה משולבי אמצעי קירור.
- מיכל לאיסוף מי ביוב.
- מיזוג אוויר.
- חיבור למקור מים חיצוני.
- בלון גז וחיבור חיצוני לגז.
- מקרר שתייה.
- פלנצ'ה.
- מנדף ריחות בפעילות הכוללת טיגון.
- כלי עבודה: סכינים, משטחי חיתוך, קערות ועוד כפי הנדרש לסוגי המזון הנמכרים.
- צ'יפסר.
- פחי אשפה.
- שטחי אחסון.
- מטף כיבוי 5 ק"ג.
- לוח חשמל ואופציה לחיבור לחשמל כאשר אין פעילות במשאית לצורך קירור.
- קופה רושמת