המדריך לפתיחת עסק של משאית מזון (פוד טראק)

מאת: צוות ג'יי. פי. טרייד
מאת: צוות ג'יי. פי. טרייד
כבר משנות ה-50 של המאה הקודמת נכנס טרנד משאיות המזון כשהוא צובר פופולריות רבה. הוא הופיע בתחילה במדינות שונות בארה"ב כמענה לפועלים ועובדי בנייה שנזקקו למזון באופן מהיר ובמחיר נמוך. התפנית החלה כששפים גדולים נחשפו לסוד הפוד-טראקס ושדרגו אותו לטובת מכירת מזון גורמה מהיר. התוצאה הייתה היסטרית המונים כשניו יורק מנצחת על מהפכת משאיות המזון. עם השנים, אופנת משאית המזון חדרה את גובלות ארצנו והיא הולכת ומתאזרחת באירועים שונים. קיימים מגוון סוגים של משאיות מזון ברחבי הארץ. במדריך הבא: שלב אחר שלב כיצד לפתוח פוד טראק מצליח.
המדריך לפתיחת עסק של משאית מזון (פוד טראק)

השלבים להקמת פוד טראק

שלב 1: בניית אסטרטגיה עסקית

ענף המסעדנות בישראל הוא ענף קשוח ולמוד תנודות עסקיות המעמיד את בעלי המסעדות במצב של דרישה לתשלום הוצאות תפעוליות גם בזמני שפל. לעומת זאת, הקמת פו

ד טראק פוטרת אתכם מהוצאות תפעול שלא לצורך, כיוון שרק בזמן פעילות נדרש תשלום על הוצאות.

אולם, כדי לנצח בתחרות הקיימת גם בענף זה חשוב מאוד להגדיר מראש קונספט ייחודי לפי חקר קהל היעד וחזון העסק.

באמצעות מיתוג חכם תוכלו להשיק מוצר חדש ומסעיר שייכנס היטב לשוק ויהפוך לטרנד הסעדה מבוקש.

חשוב לשכור חברת מיתוג ועיצוב מקצועית שתלוו את תהליך הקמת משאית מזון ותוביל להצלחה בתחום.

שלב 2: הרכבת תפריט

לאחר שבניתם קונספט, הגיע הזמן להכיר את האוכל שיוגש בתוך משאית המזון. חשוב שהפוד טראק יציע אוכל פשוט ומהיר, שכן, בהיגיון פשוט, ככל שהמנות תהיינה קלות יותר ומהירות הכנה, תוכלו למכור יותר ולעשות יותר כסף. מיקסום רווחים אם כן בענף זה, הוא פונקציה של פישוט תהליכי הבישול והכנת תפריט מהיר ביותר.

שלב 3: שכירת אנשי צוות

אנשי הצוות הכוללים מנהל עבודה וצוות עובדים מיומן חייבים להגיע עם מוטיבציה גבוהה ויכולת עבודה במהירות ובתנאי לחץ. חשוב לדעת שאנשי הצוות אינם רק אחראים על הגשת המזון, הם לחלוטין חלק מתעשיית השיווק העסקי ומהווים את חלון הראווה השירותי של הפוד טראק שלכם.

הקפידו על שכירת צוות מיומן, אנושי להפלי

א ומלא מרץ על מנת לקדם מכירות. צ'פרו את מנהל העבודה בהתאם לתפוקה ודאגו לפנק את העובדים כדי להגביר בהם את החשק לעמוד בהספקים.

שלב 4: ניהול חשבונות תקין באמצעות קופה רושמת

קופה רושמת ממוחשבת קומפקטית לפוד טראק
קופה רושמת ממוחשבת קומפקטית לפוד טראק עם תוכנה מתקדמת מבית "כספרית" – J.P Trade

על מנת לייעל את הפעילות העסקית חובה לדאוג לניהול ספרים תקין. כבעלי משאית מזון עליכם לכבד את כל סוגי התשלומים ולכן חשוב לרכוש קופה לפוד טראק – ממוחשבת מתקדמת וייעודית כקופה למסעדה שתסייע לשיפור התנהלות עסקית של משאית המזון, באמצעות רישום מדויק, הפקת דוחות וכיבוד כל סוגי התקבולים.

המשך קריאה >>  כל היתרונות של עמדות מכירה ניידות

שלב 5: השגת הביטוחים והאישורים הנדרשים

יש לרכוש ביטוח חבות מעבידים, ביטוח צד ג' וכן רישיון יצרן להפעלת דוכן באירועים מטעם הרשות המקומית.

שלב 6: הכנה מוקדמת

חשוב לדאוג לאספקת כלי המזון, כל חומרי ההכנה וכן מתקני בישול, טיגון אפייה וצלייה (באמצעות גז בישול או חשמל אינדוקציה ולא על גחלים). כעסק המציע שירות במקום, עליכם להיות ערוכים מראש לכל תקרית ולהיות מצוידים בכל האביזרים לאירוע מושלם מבחינה קולינרית.

מהו הציוד הנדרש להפעלת משאית מזון?

  • שולחנות עבודה משולבי אמצעי קירור.
  • מיכל לאיסוף מי ביוב.
  • מיזוג אוויר.
  • חיבור למקור מים חיצוני.
  • בלון גז וחיבור חיצוני לגז.
  • מקרר שתייה.
  • פלנצ'ה.
  • מנדף ריחות בפעילות הכוללת טיגון.
  • כלי עבודה: סכינים, משטחי חיתוך, קערות ועוד כפי הנדרש לסוגי המזון הנמכרים.
  • צ'יפסר.
  • פחי אשפה.
  • שטחי אחסון.
  • מטף כיבוי 5 ק"ג.
  • לוח חשמל ואופציה לחיבור לחשמל כאשר אין פעילות במשאית לצורך קירור.
  • קופה רושמת
שיתוף המאמר
תקציר
יעקב - מנהל j-p-trade קופות רושמות וממוחשבות לעסקים
יעקב פשינסקי

מנכ"ל ובעלים ג'יי. פי טרייד –  זיכיונות בלעדיים לשיווק קופות רושמות מהמתקדמות בעולם.

לייעוץ ותיאום הדגמה >>
מאמרים נוספים
קופה ממוחשבת עם מסך מגע - קופות ממוחשבות לעסק
מקימים עסק או משדרגים עסק קיים

קופות ממוחשבות הן הרבה מעבר למה שהיה נהוג לחשוב עד לא מזמן, קופות ממוחשבות הן מרכז הפעילות של העסק, יש שידמו אותן ללב הפועם. ממש לא משנה אם אתם בעלי עסק קטן או רשת חנויות ענפה, קופות ממוחשבות הפכו להיות הכלי היחידי הבלתי מעורער שמאפשר לכם ניהול תקין ואיכותי של העסק שלכם. אם בעבר היחסית לא רחוק שימשו קופות ממוחשבות למניעת גנבה של עובדים או טעויות חישוב הרי שכיום קופות ממוחשבות הן הפתרון המושלם לניהול עסק על כל מרכיביו החל מההתחשבנות מול הלקוחות, ניהול מלאי העסק, ניהול ספקים, ניהול שעות עבודה והפקת דוחות להנהלת חשבונות.

קרא עוד »
דילוג לתוכן